Opel Rekord C 1700


Aanhangwagen (1)
Op de Romijn Meeting van 18 mei 2013 stond een Rekord P1 met een aanhangwagen die gemaakt was van de achterkant van eenzelfde P1. Dat bracht me op het idee voor een aanhangwagen voor een Rekord C. Ik wilde dan nog een stap verder gaan en de aanhangwagen zou samengesteld moeten worden uit de voor- en achterkant van een Rekord C.

Na de vakantie dit idee besproken met Erik Romijn en zijn zoon Melvin en ze zagen er wel wat in. In feite had hij zelf al dit idee gehad maar was er nog niet aan toe gekomen. Op de PC heb ik een soort Artist Impression gemaakt van het idee. Als basis diende een scan uit een originele folder.Van een paarse Rekord die op de nominatie stond om gesloopt te worden werd het achterstuk afgezaagd. Dit was een tweedeurs uitvoering en op de foto is duidelijk te zien dat de steunbalken halverwege de deur doorgezaagd zijn. Er zitten weliswaar vele slechte plekken aan, maar die zullen vervangen worden door nieuw plaatwerk.

Losse voorspatborden en een motorkap werden gebruikt voor de voorkant. Langzamerhand en in stappen werd zo bekeken hoe het er uit kwam te zien en wat de volgende stappen moesten worden.

 Rekord <== Vorige 

 Vervolg ==> Rekord