Ford Consul Cortina Mark 1 De Luxe.Verbeteringen
Ik ben direct op zoek gegaan naar een nieuw plastic kapje voor de binnenverlichting. Het bleek dat de Anglia 105 hetzelfde kapje had, dus daar was makkelijk aan te komen. Ook heb ik nieuwe blauwe kentekenplaten met gestanste letters en cijfers laten maken en in chromen houders op de auto gezet.

Moeilijker was de linker buiten spiegel. Na lang zoeken op internet een goede gevonden op Marktplaats. Ik zoek nog steeds eenzelfde spiegel voor de rechterkant. De rubbers van de knipperlichten voor en de ronde achterlichten zijn ook vervangen. De metalen randen die als bevestiging van het rubber van de pook en handrem dienen heb ik opnieuw zwart geschilderd.
 
De bonnet badge
 
  De letters Consul in de badge op de motorkap (bonnet) waren niet meer goed leesbaar. Het plastic deel eerst gereinigd en oude verfresten verwijderd. Daarn heb ik de letters met goudkleurige verf ingeschilderd en daarna de gehele achterkant met zwarte verf. Ook de motorkap gereinigd en de badge ter bescherming van de motorkap voorzien van een stukje stof.
 

 Cortina <== Vorige 

 Vervolg ==> Cortina